barevnost barevnost navigace navigace

rubelit # 14606 z lokality Malkhan, Krasnyj Čikoj, Zabajkalí, Rusko

rubelit, elbait, turmalín

rubelit, elbait

 


Cena: 385000 Kč, cca 15278€
včetně dph 21%
rubelit
elbait
turmalín

Šířka3.9 cm 1.5 ″
Výška13.5 cm 5.3 ″
Hloubka3.1 cm 1.2 ″
Hmotnost248 g 8.75 oz
 
Lokalita

Malkhan
Krasnyj Čikoj, Zabajkalí

Stát

Rusko


Dlouhý a dobře rostlý multikrystal rubelitu.

Multikrystal rubelitu z ruské lokality Malkhan (někdy nesprávně nazývané Malchansk) tvoří tmavě červený, skelně lesklý, průsvitný, podélně rýhovaný, perfektně ukončený krystal dosahující velikosti 13.5 cm.

Krystal rubelitu je odborně repasovaný, tzn. složený a stabilizovaný ze dvou částí v horní polovině vzorku - oprava tohoto druhu je ve světě turmalínů zcela respektovaným způsobem zhodnocení přírodně rozdělených krystalů a je hojně využívána nejen ve světě, ale i u nás v ČR. Většina větších turmalínů z této lokality je na tom podobně a tato oprava je započítána do výsledné ceny.

Tento konkrétní vzorek doplňují ve spodní polovině bohatě rostlé krystaly slídy a cleavelanditu. Unikátní velikost ve spojení s barvou, vnitřní čistotou a tvarem kamene uspokojí i toho nejnáročnějšího sběratele.

Nádherná barva tohoto malinově zbarveného drahokamu vynikne nejlépe na denním světle nebo při nasvícení 'cool white' LED zdrojem. Naopak rezavě žluté světlo klasické žárovky jeho barvu zcela degraduje.

rubelit, elbait, turmalín, #14606:7700


Objednáváte konkrétní vyfotografovaný kus. Při objednání obdržíte přesně to, co vidíte na obrázku. Vzorek si můžete osobně prohlédnout v naší prodejní galerii.




Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin. ::: GDPR - Informace o zpracování osobních údajů
© 2006 - 2024 NEROSTY.CZ


Display ≥ 300px