barevnost barevnost navigace navigace

vivianit # 14274 z lokality důl Roșia Poieni, Roşia Montană, Rumunsko

vivianit

vivianit

 


! prodáno !

Cena:

vivianit

Šířka6 cm 2.4 ″
Výška6 cm 2.4 ″
Hloubka3.5 cm 1.4 ″
Hmotnost136 g 4.8 oz
 
Lokalita

důl Roșia Poieni
Roşia Montană

Stát

Rumunsko


Excelentní vzorek dokonale čirého zeleného vivianitu na kompaktní horninové podložce.

Vivianitové krystaly jsou dokonale lesklé, čiré a mají příjemnou smaragdovou barvu. Největší z nich je dlouhý téměř 30 mm. Krystaly jsou ploché a jsou zakončeny tupou špicí. Vivianitová drúza je narostlá na masivní podložce, jednotlivé krystaly jsou vzájemně prorostlé a různě orientované. Délka největšího krystalu je 24 mm.

Pohledově se jedná o prostorově téměř dokonale uspořádaný vzorek klasické pěsťové velikosti.

Vivianity z této lokality jsou velkým překvapením letošního roku. I když je jejich výskyt na uvedené lokalitě znám již nejméně od roku 2004, ojedinělý nález opravdu krásných a velkých krystalů byl učiněn až na jaře letošního roku (2019) a dle nám známých informací je partie s těmito krystaly již zcela odtěžena.

vivianit, #14274:178


Objednáváte konkrétní vyfotografovaný kus. Při objednání obdržíte přesně to, co vidíte na obrázku. Vzorek si můžete osobně prohlédnout v naší prodejní galerii.




Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin. ::: GDPR - Informace o zpracování osobních údajů
© 2006 - 2024 NEROSTY.CZ


Display ≥ 300px